top of page
Olvasmány

2020. október 3.

Mostantól ingyenesen letölthető a „TÜNDÉRKEZEK - Együtt könnyebb” kötet. A kötet múlt novemberi bemutatóján Dr. Prezenszki Zsuzsanna is meghívott vendég volt, most pedig a nyomtatott forma után a könyv online is elérhető, ráadásul ingyenesen. A könyv daganatos betegségben érintettek és családtagjaik írásait tartalmazzák, melyek mindenkinek erőt adhatnak a gyógyulás felé vezető úton. A kötet ide kattintva elérhető a Holnap Magazin webáruházában. Olvassátok!

TUNDERKEZEK - Egyutt konnyebb - Holnap M
Új csoportok

2020. október

Ősztől ismét elindul egy "Összehangolva a Simonton-módszerrel" csoport Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével. "Jól neveld a sárkányod!" címmel pedig két tematikus csoportot is indít a doktornő 2020. októberétől. További részletek az Események menüpontban olvashatóak.  

sarkany_res.jpg
Konferencia

2020. június 20, 9:00-17:00

Rohánszky Magda onkopszichológus tiszteletére rendez Zoom emlék- konferenciát a Tűzmadár Ház. Az előadások sorát 9 órakor Dr. Prezenszki Zsuzsanna nyitja, „Utak és ösvények a gyógyulásban” címmel tart izgalmas előadást. A nap során bepillantást kapunk a Tűzmadár Ház mindennapi munkájába, szellemiségébe. Tartalmas előadások, kiscsoportos dialógusok, reflexiók, meditáció, mindfulness és még sok minden más. További információk és jelentkezés ide kattintva.

tuzmadar.jpg
kéthetente online

2020. június 10-étől kéthetente

"Együtt - Egymásért!" - a belső gyógyító kép erősítése a támogató közösség erejével - ezzel a címmel indul kétheti rendszerességű online csoport Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, pszichoonkológus vezetésével. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni, mely minden alkalommal új és új témákat jár körül. Részletek az Események menüpontban.

res Photo_by_Hailey_Moeller_on_Unsplash_
Online tréning

2020. május közepétől

Online Erőforrás Tréning - Gyorssegély korona idején
Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, pszichoonkológus online csoportfoglalkozást indít május közepén. A 6+1 alkalmas „gyorssegély” tréning a daganatos betegeknek szól, s elsősorban azoknak, akik már részt vettek Dr. Prezenszki Zsuzsanna korábbi csoportjainak, képzéseinek valamelyikén. Részletek az Események menüpontban.

Image by Diego PH
#maradjotthon

Videó az immunrendszerről

A járványügyi helyzet miatt most a mi személyes programjaink is szünetelnek. Addig is mutatunk egy videót, a test lelkes kis őreiről, melyek védenek minket az ilyen nehéz helyzetekben is.

A videó megnézéséhez kattints a képre vagy erre a linkre.

fehérvérsejtek videobol2.JPG
Tarts velünk!

ELMARAD a járványügyi helyzet miatt! 2020. márc. 19.  (csütörtök), 17:00 óra

"Több vagy, mint gondolnád!" - ezzel a címmel tart Dr. Prezenszki Zsuzsanna előadást az Egészségforrás Alapítvány meghívására, március 19.-én, 17 órától. "Az EGÉSZség helyreállításához jóval több eszközünk van, mint elsőre látszik. A gondolkodás is egy ilyen eszköz:  szerepet kap az egészségtudatos, testi-lelki önvédelemhez vezető szemléletváltásban..."

További információk: http://egeszsegforrasalapitvany.hu/esemeny/tobb-vagy-mint-gondolnad/

052741_742d88f4b09945ceb14432e226b86f3f~
Simonton Klub

ELMARAD a járványügyi helyzet miatt! 2020. március 11.  (szerda), 15:00 óra és 16:30

Ismét Simonton Klub lesz Dr. Prezenszki Zsuzsával a Nyírő OPAI-ban, március 11.-én, szerdán 16:30-tól. Előtte Dr. Csóka Judit pszichológus és meseterapeuta tart foglalkozást 15 órától, ahol természetesen ismét a meséké - és persze a résztvevőké - lesz a főszerep. 

A részvétel  ingyenes.  

15.jpg
Simonton Klub

2020. február 12.  (szerda), 15:00 óra és 16:30

Ismét Simonton Klub lesz Dr. Prezenszki Zsuzsával a Nyírő OPAI-ban, február 12.-én, szerdán 16:30-tól. Előtte Szabó Kriszta tart zumba órát 15 órától. A Kriszta által vezetett Zumba Gold speciális, csökkent fizikai teherbírással is könnyen végezhető, de a tánc örömét visszaadó, frissítő, aktiváló mozgás.

A részvétel  ingyenes.  (A regisztráció nem kötelező, de lehetséges, ide kattintva: Simonton / Zumba )

DSCN3621v2.jpg
Vitassuk meg!

2020. január 24. (péntek), 16:00 óra

Miskolcon lesz ezúttal a Barkochba c. film vetítése, mely előtt Sári Edina Joghurt villával, avagy a Kórmagyar c. könyv bemutatója zajlik majd, a szerzővel Szendi Horváth Éva beszélget, az est szakértője Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichoonkológus.  

További részletek: https://www.rfmlib.hu/hu/content/sari-edina-joghurt-villaval-avagy-kormagyar-cimu-kotetenek-bemutatoja

Barkochba.jpg
Csoportterápia

2020. január 15.  (szerda)

Január 15-étől 5 alkalmas, meditációs csoport indul daganatos betegséggel érintettek számára, 12 fő részvételével.

A részvétel ingyenes, illetve az Nyírő OPAI Pszichiátriai Ambulancián előzetes állapotfelméréshez kötött.  Érdeklődni lehet az info@drprezenszki.hu e-mail címen. (A csoport megtelt, a jövőben indulókról folyamatosan hírt adunk.)

Image by Christopher Sardegna
Évnyitás

2020. január 8.  (szerda), 15:30 óra

Évnyitó Simonton Klubot és Zenecsoportot tartunk a Nyírő OPAI-ban.

15.30-tól évnyitó Zenecsoport

16.30-tól Simonton klub Dr. Prezenszki Zsuzsával - lendület az új esztendőre.

A részvétel  ingyenes. 

Image by Amy Reed
Vitassuk meg!

2019. december 13. (péntek), 16:00 óra

Szegeden lesz ezúttal a Barkochba c. film vetítése és alkotó-beteg találkozó. A 20 perces kisjátékfilm után beszélgetést szervezünk a film által felvetett, orvos-beteg kommunikációs témában. A beszélgetését vezeti Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichoonkológus, meghívott vendég Sári Edina, a "Joghurt villával" kötet szerzője, mely a film alapjául szolgáló drámát is tartalmazza. 

Szervezők: Jelenben-együtt és az ERŐ-KÖR daganatos önsegítő szervezetek.

Helyszín: Szeged, Ifjúsági Ház és Rendezvényközpont, Felső Tiszapart 2.

A részvétel  ingyenes.

Barkochba.jpg
Feltöltődés

2019. december 11. (szerda)

Karácsonyváró Simonton-klub napot tartunk a Nyírő OPAI-ban. A program:
11h-tól kreatív alkotóműhely, karácsonyi hómanó és hűtőmágnes készítés Tarjáni Melindával, a REGEA kreatív igazgatójával, aki maga is másfél évtizede gyógyult daganatos betegségből.
14.30-tól mesecsoport Csóka Judit meseterapeutával

16h-tól "Karácsonyváró Erőforrás Kör" Dr. Prezenszki Zsuzsannával

Régi hagyományhoz híven a programhoz "batyus sütivel" lehet hozzájárulni. https://www.facebook.com/events/1104763339894821/

homano (1).jpg
Tarts velünk!

2019. november 29. (péntek) 15 óra

A Holnap Magazin korábban pályázatot hirdetett Tündérkezek címmel olyan vers és prózaírók számára, akik saját maguk, családtagjaik, vagy ismerőseik által érintettek, vagy érintettek voltak daganatos betegségben. A pályázati anyagból megvalósult kötet egy rendezvényen mutatkozik be az Országos Onkológiai Intézetben, ahol az irodalmi alkotások előadása mellett dr. Petrányi Ágota onkológus főorvossal és dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichoonkológussal beszélget Ábel Anita. További információk és regisztráció ide kattintva elérhető.

holnapmagazin.jpg
Vitassuk meg!

2019. november 21. (csütörtök) 16:30 óra

Rendhagyó Simonton Klub a Nyírő Gyula Kórház OPAI Szakambulanicáján: bemutatjuk a "Barkochba" című kisfilmet, mely az orvos-beteg kommunikációról szól. Utána beszélgetés lesz a téma kapcsán. A film alapjául szolgáló kötet szerzője Sári Edina, aki szintén ott lesz a vetítésen, a kötet szakértője, Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezeti a beszélgetést.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! További információk és regisztráció a honlapunk regisztrációs oldalára kattintva elérhetőek. (Max. 25 főig) 

Barkochba.jpg
Koncert

2019. november 14. (csütörtök) 16:00 óra

A Kékgolyó Koncertsorozat keretében Szabó Marcell zongoraművész ad koncertet a az Országos Onkológiai Intézetben, a Magyar Rákellenes Liga és az Országos Onkológiai Intézet szervezésében. További információk ide kattintva elérhetőek.

Szabo_Marcell_2.jpg
Sárkánynevelde

2019. november 13 (szerda)

"Jól neveld a sárkányod!" kommunikációs csoport indul november 13.-án.

A Nyírő Gyula OPAI Pszichoonkológiai Szakmbulanicáján Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével a pszichoonklológiai ellátás részeként folyamatosan indulnak csoportfoglalkozások daganatos betegséggel érintettek részére. A november 13-án induló "Jól neveld a sárkányod." kommunikációs csoport betelt. 

Image by Mr.Autthaporn Pradidpong
Erdőfürdő

2019. október 26. (szombat) 10:30 óra

Erdőfürdőre indultunk a Mátrába. A gyalogtúra mellett libegőzésre, beszélgetésre, meditációra és sok "kanyargóra" jutott idő és alkalom. A túrát Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezette, blogjában részletes beszámolót is írt róla. Kattints ide, olvasd el, és legközelebb tarts velünk Te is!

erdofurdo1.jpg
Vetítés

2019. szeptember 29. 

Minden nő számít! címmel zajlott a 2019-es Hídséta és mellrák konferencia, melynek nyitóprogramja a "Barkochba" című Felolvasószínházi kisfilm levetítése volt, mely az orvos-beteg kommunikációról szól. Az eseményen részt vett a dráma szerzője, Sári Edina, és a drámát tartalmazó kötet szakértője, Dr. Prezenszki Zsuzsanna is.

hídséta Barkochba.jpg
Erőforrás Tábor

2019. szeptember 22.-24. 

Erőforrás Tábort tartottunk Zamárdiban. A hétvége gyönyörű helyszínen, sokféle élményprogrammal, nagy érdeklődés mellett zajlott. Csóka Judit pszichológus, meseterapeuta ezúttal is mesékkel érkezett, Dr. Béres Zsuzsanna pszichiáter légzés jógát, Szabó Kriszta zumba oktató pedig speciális zumba órát tartott. A tábort Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezette, blogjában részletes beszámoló olvasható az eseményről, ide kattintva

rontott min27.jpg
Anchor 1
bottom of page