"Összehangolva
a Simonton-módszerrel"
- Segítség daganatos betegséggel küzdőknek
6+1 alkalmas online tréning
 • Megismerkednél a Carl Simonton nevéhez fűződő gyógyító kép technikával?

 • Szeretnél ennél is jóval többet megtudni, hogyan fedezheted fel saját, belső erőforrásaidat, melyekkel támogathatod a daganatos betegség legyőzését?

 • Szeretnél a mindennapokban is alkalmazható technikákat, eszközöket kapni, melyek segítenek a megküzdésben?

 • Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, ahol sorstársak erősítenek a legnehezebb pillanatokban?

Akkor ez a tréning épp neked szól!

De mi is az a Simonton-módszer

és mivel nyújt neked még többet az Összehangolva-módszer?

A Simonton-módszert az 1970-es években dolgozta ki egy amerikai házaspár, a radioonkológus Carl Simonton, és felesége, Stephanie Simonton, pszichológus. Azt kutatták, hogy mit tesz, mit gondol önmagáról, lehetőségeiről, céljairól az, aki sikeresen megküzd a daganatos betegséggel? Módszerük egyik központi eleme a vizualizáció, azaz gyógyító belső képek felidézése. Régóta tudjuk, hogy a testünk reagál a gondolatban felidézett képekre. Ha egy megható jelenet reggel a villamoson eszedbe ötlik, könnybe lábad a szemed. Ha azonban késésben vagy, és arra gondolsz, mit szól majd a főnököd, a gyomrod reagál: görcsbe rándul. Ezek akaratlan működések, Simonton nem feltalálta, hanem megtalálta a bennük rejlő hatást: ha megjelenik valami a gondolatainkban, a szervezetünk válaszol rá. Kicsit később még részletesebben is mesélünk a Simonton módszerről, várj egy kicsit...

Miben más és több az "Összehangolva - a belső gyógyító erő" módszere? Simonton alapokon nyugszik, de sokkal többféle technikát, módszert, gyakorlatot tartalmaz, mint a  Simonton-módszer. Itt is alapelem az imagináció, mellette a relaxáció, a meditáció is fontos szerepet kap. Az "Összehangolva-módszer egy önismereti út, ami abban támogat, hogy szervezetünk saját belső erőforrásait felfedezzük. Alapvető célja, hogy kialakítson egy olyan szemlélet- és életmód váltást, amiben a betegség passzív elszenvedőjéből az egész-ségünk alakításának cselekvő részeseivé válunk. Ma már tudományosan alátámasztott tény, hogy a minket érő külső hatások és belső történések, érzelmek, gondolatok befolyásolják szervezetünk védelmi rendszerének, az immunrendszernek a működését. Erre a tudásra alapoz az Összehangolva-módszer. Kicsit később többet is megtudhatsz róla...

Ki segít neked?

A tréning vezetője: Dr. Prezenszki Zsuzsanna

Az Összehangolva-módszer tréningjeit Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, pszichoterapeuta és onkopszichológus tartja, aki több mint 20 éve támogatja daganatos betegek gyógyulásátDr. Prezenszki Zsuzsanna több évtizedes szakmai gyakorlata és elméleti tudása garantálja, hogy a betegek minél szélesebb körét ismerhessék meg mindazoknak a kiegészítő lehetőségeknek, amelyekkel segíthethetik a gyógyulásukat.

Dr. Prezenszki Zsuzsanna az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány alapító tagja, magánorvosi praxisa mellett jelenleg a Nyírő Gyula OPAI Pszichiátriai Szakambulanciájának szakorvosa, emellett rendszeresen segíti daganatos betegeket támogató civil szervezetek munkáját, és részt vesz a szakemberképzésben. Magyarországon ő vezette be elsőként a Simonton módszerre épülő imaginációs technikát.

A daganatos betegség diagnózisa nagy félelmet és kétségbeesést, erős tehetetlenségérzést vált ki. Az ember úgy érzi, minden addigi kapaszkodóját elvesztette. Kérdések sokasága kavarog benne arról, hogy mi okozta a bajt, mi lehet a háttérben, mit lehetne tenni...

 

Nehezítik a helyzetet azok a környezettől jó tanácsként kapott mondatok, hogy a "gyógyulást csak akarnod kell", "minden a fejben dől el", és a gyógyuláshoz egyelten dolgod, hogy "gondolkodj pozitívan". Csak azt nem tudja senki megmondani: hogyan is „akard” megfelelően a gyógyulást? Vajon mit jelent "pozitívan" gondolkodni azon túl, hogy azok kedvéért, akik körülötted élnek és félnek, eljátszd, hogy minden rendben van, miközben a könnyeidet nyeled?

A segítség :

"Összehangolva a Simonton-módszerrel" elnevezésű, 6+1 alkalmas online tréning

De mi is ez a tréning?

A 6+1 alkalmas tréning során elindulunk az úton, ahol felfedezzük és támogatjuk a belső erőt, amit szervezetünk védelmi rendszerének összehangolt működése jelent. Igaz, hogy nem szabhatjuk át örökletes tulajdonságainkat, nem mindig választhatjuk meg a külső körülményeket, de gondolataink, belső képeink világa sokkal gazdagabb lehetőségeket rejt, mint hinnénk. A testi – lelki egyensúly megteremtését és megőrzését többek között egyszerű, mindenki számára könnyen elsajátítható relaxációs és vizualizációs gyakorlatok segítik.

 • önismereti út, mely elvezet belső erőforrásaid intenzívebb mozgósításához

 • lehetőség a Simonton-féle gyógyító kép módszerének megismerésére

 • segítség, hogy szervezeted védelmi rendszerével összehangolódj

 • lehetőség, hogy saját lelki szükségleteidet felismerd és kifejezd, hogy életedet valódi igényeidhez szabd

 • eszköz önmagadhoz, hogy a betegség elszenvedőjéből aktív, önmagáért tenni tudó emberré válj

 • útmutató, hogy szemléletmódot, életmódot válts

 • segítség a betegségtudattal való megküzdésben

 • új eszköztár a környezettel való kommunikációban

 • hatékony lehetőség a betegség megelőzésében, a prevencióban

 • a hagyományos onkológiai kezelés mellé a mindennapokba könnyen beépíthető, egyszerűen megtanulható eszközöket nyújt, hogy testi - lelki egyensúlyod helyreállítsd és megőrizd

 • relaxációs, imaginációs és meditációs technikákat, egyszerű testgyakorlatokat tartalmaz

 • sorstársak, úton lévők és gyógyultak támogató, gyógyító közösségével ajándékoz meg

Ár, időpont, feltételek

A 6+1 alkalmas, online kurzus 2020. július 14-én indul, minden héten kedden zajlik majd, 16:30 és 18:30 között, 7 héten át.

A regisztráció határideje 2020.július 12, vagy a létszám beteltéig. A csoport minimum 8, maximum 14 fővel indul, a regisztráció 14 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni

„Koránkelő ” kedvezmény: ha július 6-ig fizetsz, az ár 24.500. Ft

Teljes ár: 30.000. Ft (fizetési határidő július 12)

Részletfizetési lehetőség: 3 x 11.000 Ft (fizetési határidők: 2020.07.12. - 07.24.-08.07)

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a tréninget, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Ha regisztrálsz a tréningre, az alapítványunk munkatársai megkeresnek a megadott elérhetőségeid egyikén és sor kerülhet egy nagyjából fél órás, előzetes online konzultációra Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, amennyiben korábban nem vettél részt a doktornő bármely tréningjén vagy rendelésén. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Jelentkezz most!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Csak klikk a gombra, töltsd ki a regisztrációs űrlapot és már készen is vagy!

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha lezajlott az előzetes konzultáció Dr. Prezenszki Zsuzsannával, és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára. Miután regisztrálsz a programra, a rendszer automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezés@drprezenszki.hu címen!

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. Ezért a csoport a Webex videótalálkozókra fejlesztett felületén zajlik. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Az eszköz beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén telefonon, emailben is.

 

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu

A regisztrációkor megadott adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki, Adatkezelési Tájékoztatónk és az Általános Szerződési Feltételek a www.drprezenszki.hu honlap alján található linkeken olvashatóak.

Ne maradj le, regisztrálj most!

Megkérdeztük korábbi csoportjaink résztvevőitől, hogy mit adott nekik a csoport?

Eszközt adott, hogy én is tehetek a gyógyulásomért, ne csak kiszolgáltatottan várjam mások segítségét.

Módszert, hogy nyugodtabban, harmonikusabban éljek.

Reményt, hogy meg lehet gyógyulni.

Felhívta a figyelmemet, hogy a saját életünkért nekünk kell tenni. Az életemet ÉN befolyásolom.

 

D. Károly

A betegség miatt nagy tanácstalanság volt bennem: hogyan tovább, mit akar jelezni a testem, hogyan kerülhetném el a továbbiakban a BAJ-t? A csoportban nagyon fokozatosan haladtunk, egyre beljebb, magunkba (és egymásba).  Nem volt semmi hókusz-pókusz, szép lassan megtanultunk befelé nézni, eljutni az "itt és most"-ba. Legvégül megtörtént a csoda: találkoztam - velem. Ezt a belső ént azóta is megszólítom, amikor szükségét érzem.... Nagyon hálás vagyok ezért a kincsért.

K. Judit

Nagyon megszerettem mindenkit. Sokat tanultam mások történetéből, jöttek megerősítések, válaszok, és jó volt, hogy néha én is segítettem másoknak, ez nagy öröm volt számomra! Köszönöm a rengeteg megnyugtatást, megerősítést Mindenkinek!

A tanultakat alkalmazom, és bízom benne, - még ha sokszor nehéz is, - hogy felülkerekedek a félelmeimen, szorongásaimon, és nem fog packázni velem ez a szemét félelem.

Hiányozni fog a heti találkozó... Nagyon...Nagyon...

F. Detti

Jelentkezz most!

Copyright: www.drprezenszki.hu . Minden jog fenntartva!

A weboldal bármely tartalma, szöveges, képi vagy egyéb eleme csak a jogi nyilatkozatban foglalt feltételek mellett használható fel.

Az ÁSZF ide kattintva, az Adatkezelési Tájékoztató pedig itt olvasható,

Kapcsolat: szervezes@drprezenszki.hu  

Webdesign: Bárd Noémi Polli , bard.n.pr@gmail.com

 • Facebook