top of page
"Összehangolva – A benned rejlő gyógyító erő" 
módszer

A daganatos betegség diagnózisa – de más, súlyos betegséggel való szembesülés is - nagy félelmet és kétségbeesést, erős tehetetlenségérzést vált ki. Ebben az érzelmileg blokkolt helyzetben az ember úgy érzi, minden addigi kapaszkodóját elvesztette. Kérdések sokasága kavarog benne arról, hogy mi okozta a bajt, mi lehet a háttérben, és mit lehetne tenni.

 

Nehezítik a helyzetet azok a környezettől jó tanácsként kapott mondatok, hogy a "gyógyulást csak akarnod kell", "minden a fejben dől el", és a gyógyuláshoz egyelten dolgod – sőt, kötelességed - hogy "gondolkodj pozitívan". Csak azt nem tudja senki megmondani: hogyan is „akard” megfelelően a gyógyulást? Vajon mit jelent "pozitívan" gondolkodni azon túl, hogy azok kedvéért, akik körülötted élnek és félnek, eljátszd, hogy minden rendben van, miközben a könnyeidet nyeled?

 

Több mint 20 éve praktizáló pszichiáterként, sok gyakorlati tapasztalattal és elméleti ismerettel a háttérben az volt a vágyam, hogy összeállítsak egy olyan módszert, ami ebben a megterhelő helyzetben segítséget nyújt az érintetteknek. Így született meg az „Összehangolva – a benned rejlő gyógyító erőmódszer, amely: 

 • önismereti út, mely elvezet belső erőforrásaid intenzívebb mozgósításához

 • segítség, hogy szervezeted védelmi rendszerével összehangolódj

 • lehetőség, hogy saját lelki szükségleteidet felismerd és kifejezd, hogy életedet valódi igényeidhez szabd

 • eszköz önmagadhoz, hogy a betegség elszenvedőjéből aktív, önmagáért tenni tudó emberré válj

 • útmutató, hogy szemléletmódot, életmódot válts

 • segítség a betegségtudattal való megküzdésben

 • új eszköztár a környezettel való kommunikációban.

 • hatékony lehetőség a betegség megelőzésében, a prevencióban

 • a hagyományos onkológiai kezelés mellé a mindennapokba könnyen beépíthető, egyszerűen megtanulható eszközöket nyújt, hogy testi - lelki egyensúlyod helyreállítsd és megőrizd

 • relaxációs, imaginációs és meditációs technikákat, egyszerű testgyakorlatokat tartalmaz

 • sorstársak, úton lévők és gyógyultak támogató, gyógyító közösségével ajándékoz meg

nsplsh_454176532d344b6e47726b~mv2_d_5000

De mi is az az „imagináció”?

 

Az imagináció vagy vizualizáció a saját, belső képeid intenzív felidézését jelenti. Ezt a módszert a daganatos betegséggel való megküzdésben elsőként a Simonton házaspár alkalmazta a 70-es években, Amerikában - nagyszerű eredménnyel. Itt olvashatsz erről bővebben. Az imagináció erejét használja az ugyancsak amerikai Ornish módszer is, és erre épít sok ma használt pszichoterápiás eljárás.

 

Hogyan befolyásolják a testünket a gondolataink?

 

Ma már tudományosan alátámasztott tény, hogy a minket érő külső hatások és belső történések, érzelmek, gondolatok befolyásolják szervezetünk védelmi rendszerének, az immunrendszernek a működését. Pszicho-neuro-immunológia a neve annak a viszonylag új területnek, ami ezt vizsgálja.

mandala_edited.jpg

Egy új, izgalmas felfedezés az is, hogy a korábbi elképzelésekkel szemben idegsejtjeink képesek a megújulásra, agyunk idegi kapcsolatai pedig változathatók. Így tehát a központi idegrendszer állapotának a harmonizálásával – vagyis ha „rendet teszünk a fejünkben” – a szervezetünk egészének a működését befolyásoljuk. De nem csak agyunk idegi kapcsolatai, hanem genetikai programunk is sokkal rugalmasabb, mint valaha gondoltuk. A sejtjeinkbe kódolt örökletes információ tényleges megjelenését jelentősen befolyásolják életmódunk, gondolkodásmódunk tényezői.

 Tudjuk ma már, hogy minden emberben folyamatosan keletkeznek rákosnak nevezett sejtek. Mégsem lesz mindenki érintett ezzel a betegséggel.  Vajon hogyan van ez...? A ma divatos fordulatokhoz visszatérve, az hogy „minden a fejben dől el” – túlzó általánosítás. Nem tudod átszabni a géntérképed, vagy átalakítani adott körülményeidet pusztán gondolatokkal. Mégis, tapasztalatom szerint, sokkal több dologról dönthetsz, mint hinnéd.

Ennek felfedezését szolgálja az „Összehangolva – a benned rejlő gyógyító erő©”, melynek Magyarországon kizárólagos képviselője az „Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!” Alapítvány.

 

Dr. Prezenszki Zsuzsanna, pszichiáter, pszichoonkológus

Ha érdekel frissen induló "Összehangolva a Simonton módszerrel" csoportunk,

kattints ide:

bottom of page