top of page
Állandó programjaink vezetői
Tibi-0593_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

ÁLTALA VEZETETT CSOPORTOK: 

ÖSSZEHANGOLVA A SIMONTON MÓDSZERREL; 

JÓL NEVELD A SÁRKÁNYOD!; 

MEDITÁCIÓ, MINT GYÓGYÍTÓ ERŐ; 

VAN KIÚT A SZORONGÁSBÓL; 

ESETMEGBESZÉLŐ SZAKEMBEREKNEK

Dr. Prezenszki Zsuzsanna,

pszichiáter, pszichoonkológus

Alapítványunk szakmai vezetője, az onkopszichológia területén dolgozó pszichoterapeuta, aki több mint 20 éve támogatja daganatos betegek gyógyulását. 


Magyarországon ő kezdte el széles körben alkalmazni a Simonton-módszert a daganatos betegek gyógyításában. 

Több évtizedes kórházi szakmai gyakorlata és elméleti tudása egyaránt garantálja, hogy a betegek minél többféle kiegészítő lehetőséget ismerhessenek meg, melyekkel a gyógyulásukat segíthetik.


Részletesebb bemutatkozása a Szakmai vezető menüpontban olvasható.

Tibi-0593_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

ÁLTALA VEZETETT CSOPORTOK: 

ÖSSZEHANGOLVA A SIMONTON MÓDSZERREL

Tótiván Tibor,

pszichológus

Komplex szemléletet képvisel a gyógyításban, mely szerint a test és lélek működése összefügg. Pszichológusként a daganatos betegek ellátására fókuszál. Három éve hasznosítja csoportfoglalkozásokon a Dr. Prezenszki Zsuzsanna nevével fémjelzett Összehangolva módszertant, illetve a gyógyító kép technikáját.

 

Korábban a pszichológiai ellátás több, komoly kihívást jelentő területén próbálta ki magát: kórházi sürgősségi osztályon súlyos betegek pszichológiai ellátásában szerzett tapasztalatot, a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancián kamaszokkal foglalkozott.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatójaként a betegségek pszichoszociális megközelítésével foglalkozik, a csoport, a közösség gyógyulást segítő erejével. 

Tibi-0593_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

ÁLTALA VEZETETT CSOPORTOK: 

IRODALOMTERÁPIA SIMONTON ALAPOKON

Dr. Matuszka István,

irodalomterapeuta, személyközpontú tanácsadó

Az irodalomterápia eszközeit és módszereit hasznosítva több éve tart csoportfoglalkozásokat daganatos betegek számára. A betegellátási tevékenység mellett egészséges felnőttek számára is tart önismereti célú, irodalomterápiás foglalkozásokat. 2020-ban végezte el a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az Irodalomterapeuta szakot.


Ezt megelőzően 15 éven át dolgozott Budapesten egy szenvedélybetegeket segítő alapítványnál. 2014-ben addiktológiai konzultánsként végzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Ezt követően 2019-ben személyközpontú tanácsadó képesítést szerzett a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesületnél. 

Tibi-0593_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

ÁLTALA VEZETETT CSOPORTOK: 

MESETERÁPIA ÚTKERESŐKNEK

Czimer Györgyi,

akkreditált meseterápiás szakember, önismereti tréner

15 éve tart együttes élményen alapuló meseterápiás foglalkozásokat, illetve pedagógusoknak szóló workshopokat. Az utóbbi években a krízishelyzetekre, személyes élményekre, és a személyközi kapcsolatokra fókuszáló meseterápiás csoporttémák felé fordult. Ennek jegyében kezdett betegségek által okozott élethelyzetekkel is foglalkozni


A daganatos betegekkel történő munkája során alkalmazza többek között Dr. Antalfai Márta Kincskereső Meseterápia Módszerét ® és Prof. Dr. Vass Zoltán dinamikus rajzelemző módszerét.


"A nő titkai - A női beavatás útja a magyar népmesék világában" c. könyv szerzője, a Debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium irodalomtanára, mestertanára.

bottom of page